Algemeen

Onze bonsaivereniging komt 12 keer per jaar bij elkaar om samen te werken aan de meegenomen bonsai, dit is verdeeld in werkavonden (derde dinsdagavond van de maand) en werkdagen (zaterdags met daaraan vast een lunchbuffet, tegen een kleine vergoeding) .

Het zijn altijd goedbezochte, informatieve, gezellige en praktische bijeenkomsten.

Voor de zaterdagen word er vaak gebruikgemaakt van een externe master in de vorm van Bruno Wijman of Bart Verstappen, zij zijn erg bedreven in de bonsai-kunst in Nederland en behoren dan ook tot onze Nederlandse top.

Er wordt druk verpot, gesnoeid, gevormd/gestyled en bomen bedraad. Weet je het even niet dan is er altijd wel één van de andere leden bereid je te helpen.

Ook is het goed om te weten dat er een heuse bibliotheek aanwezig is ! En heb je materialen tekort: we hebben een eigen winkel met veel benodigde goederen zoals: schalen, draad, gereedschappen, meststoffen, etc.

Een keer per jaar organiseren we een clubveiling waar je eigen bomen kunt inbrengen en/of een nieuwe bonsai kunt scoren. Helemaal gezellig en laagdrempelig, een dure hobby is Bonsai niet.

Naast de clubveiling en/of club tentoonstelling zal er getracht worden een aantal maal per jaar een uitje richting één van de bonsai evenementen te organiseren, te denken aan bijvoorbeeld “Bonsai van het Westen” of Noelanders, hetgeen in clubverband alleen nog maar gezelliger en leuker is en waardoor veel kennis over bonsai kan worden verzameld!